Mainokset

Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

Mainokset

Resepti: Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

  • Spaghetti alla carbonara:
  • 300 g spaghettia
  • 100 g pekonia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 4 rkl parmesanjuustoraastetta
  • Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea:
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • tilkka rommia tai konjakkia
  • Kaneli-mascarpone:
  • 2 dl mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
    1. Spagetti alla carbonara: Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä.
      Lämmitä kasarissa öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu
      pekoni. Paista miedolla lämmöllä kunnes pekoni on rapeaa. Sekoita
      keltuaiset, kerma ja parmesaaniraaste keskenään. Sekoita keitetty ja
      valutettu spagetti pekoni-valkosipuliseokseen. Kaada päälle
      keltuais-parmesaanikerma ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta
      suolalla ja mustapippurilla, tarjoile välittömästi.
      Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea: Mittaa sokeri ja
      vesi kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Leikkaa
      aprikoosit puoliksi. Raasta appelsiinista kuori. Kuori appelsiinit
      veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Lisää lämpimään
      sokeriliemeen appelsiinin kuori ja hedelmät. Anna jäähtyä rauhassa. Jos
      haluat voit maustaa hedelmät tilkalla rommia tai konjakkia.
      Kanelimascarpone: Vatkaa sokeri ja kaneli mascarponen joukkoon kunnes
      se on kevyesti vaahtoutunut. Vatkaa kermavaahto erikseen ja yhdistä
      mascarponen kanssa. Nostele seosta lastalla tai nuolijalla kunnes
      vaahdot ovat hyvin sekaisin. Tarjoa appelsiini-aprikoosisalaatin kera.
      Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit