Mainokset

Antti Leisten/Kokkivieras 7.11.2002

Mainokset

Resepti: Antti Leisten/Kokkivieras 7.11.2002

  • 400 g ankanmaksaa
  • 1/2 dl konjakkia
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl sauternes’ta
  • 1/2 dl sokeria
  • 4 kpl perunoita
  • 1 1/2 kpl liivatetta
  • 1 kpl juuriselleriä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pnt miniparsaa
  • 100 g suppilovahveroita
  • minisalaatteja
  • kirveliä, tilliä ja rakuunaa
    1. Poista huoneenlämpöisestä maksasta suonet ja marinoi maksa konjakilla
      suolalla ja valkopippurilla. Kokoa maksa muotoonsa, kiedo kelmuun ja
      anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa maksasta n. 80 g viipaleita ja
      paista kuumalla pannulla pinta nopeasti rapeaksi. Kuori ja kuutioi
      juuriselleri. Kuullota sellerikuutioita voissa. Lisää kerma ja hauduta
      kypsäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta selleri pyreeksi
      yleiskoneessa. Kiehauta omenamehu ja viini kattilassa, ja lisää
      liotettu liivate. Kaada hyytelö pakasterasiaan ja anna kovettua.
      Leikkaa hyytelöstä haluamasi kokoisia kuutioita. Ryöppää miniparsat
      suolavedessä ja jäähdytä. Leikkaa parsat viistosti halki. Paista sienet
      oljyssä rapeiksi ja lisää lopuksi parsat joukkoon. Mausta suolalla ja
      valkopippurilla. Kuori perunat ja tee niistä ohutta nauhaa. Friteeraa
      nauha muotin ympärillä rapeaksi koriksi. Koristele annos
      yrttisalaatilla. Resepti: Antti Leisten/Kokkivieras 7.11.200

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit