Mainokset

Aryana-kebab, dhipli-kastiketta ja naan-leipää

Mainokset

Resepti: Aryana-kebab, dhipli-kastiketta ja naan-leipää

  • Aryana-kebab:
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl garam masalaa
  • 2 tl jauhettua chiliä
  • suolaa
  • 1 kananmuna
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • dhipli-kastike:
  • 1/2 dl öljyä
  • 4 isoa sipulia viipaleina
  • 2 rkl garam masalaa
  • 2 rkl korianteria
  • 1/2 rkl chiliä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • naanleipä: (8 kpl)
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl voita tai ghitä (kirkastettua voita)
  • 1 1/2 dl jogurttia
  • 2 dl maitoa
    1. Kuullota öljyssä sipulit ja mausteet. Jäähdytä mausteseos ja lisää
      jauheliha sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina
      neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Paista paistinpannulla runsaassa
      öljyssä pihvit kypsiksi.
    2. dhipli-kastike: Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä. Lisää vesi ja
      hauduta miedolla lämmöllä kaksi tuntia, kunnes sipuli on täysin
      soseutunut. Lisää vettä niin, että seos on koko ajan kosteana. Hauduta
      ensimmäinen tunti kannen alla ja sen jälkeen ilman kantta. Lisää
      paseerattu tomaatti ja hauduta vielä 20 minuuttia ilman kantta.
    3. naanleipä: Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
      Lisää vatkattu muna, sulatettu voi ja jogurtti sekä vähitellen maito,
      kunnes muodostuu pehmeä taikina. Peitä kulho kostealla liinalla ja anna
      vetäytyä lämpimässä noin 2 tuntia. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetulla
      alustalla. Jaa taikina 8 osaan ja kauli osat noin 15 sentin pituisiksi
      soikioiksi. Sivele soikiot öljyllä tai sulatetulla voilla ja paista
      öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit