Mainokset

Reseptit kategoriassa ‘baklava’

Baklava, tuhatlehtikakku resepti

Ainekset
500 g voitaikinaa tai filo-arkkeja
150 g voita
200 g jauhettuja manteleita
200 g jauhettuja hasselpähkinöitä
150 g sokeria
3 rkl kanelia
Hunajasiirappi:
1 sitruunan kuori
2,5 dl sokeria
3 dl vettä
Ohjeet
Sekoita pähkinä-ja mantelijauheen sekaan sokeri ja kaneli.
Sulta voi.
Jaa taikina neljään osaan ja kkaviloi kaikki osat uunivuoan (20 x 25
cm) kokoisiksi levyiksi.
Voitele vuoka voisulalla ja aseta siihen yksi voitaikinalevy.Voitele se
voisulalla. Laita sitten pähkinä-manteli seosta väliin ja taas
voitaikinalevy.
Voitele viimeinenkin voitaikinalevy voisulalla.
Pane leivonnainen jääkaappiin tunniksi.
Leikkaa se ennen paistamista terävällä veitsellä vinoneliöiksi.
Paista 30 min 200-asteessa.
Valmista hunajasiirappi (listalta puuttuu 1 dl hunajaa, 1 kanelitanko
sekä 4 neilikkaa): keitä aineksia kattilassa, kunnes noin puolet
nesteestä on haihtunut pois. Kaada seos hieman jäähtyneen baklavan
päälle ja irrota leivonnaiset vuoasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Baklava

Resepti: Baklava

  • 1 pkt filo-taikinaa
  • 300 g suolatonta voita
  • 450 g manteleita ja pähkinöitä valinnan mukaan
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl hunajaa
    1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele hyvin pienehkö uunivuoka (halkaisija n. 20
      cm). Jauha pähkinät ja mantelit rouheeksi ja mausta kanelilla. Sulata
      voi. Avaa filotaikina. Leikkaa taikina uunivuoan kokoisiksi levyiksi.
      Suojaa levyt kostutetulla liinalla, ne kuivuvat muuten salamannopeasti!
      Laita 2 filo-levyä uunivuoan pohjalle, voitele ne hyvin voisulalla.
      Lisää taas 2 levyä ja voitele. Jatka kunnes taikinalevyjä on yhteensä
    2. . Lisää seuraavaksi kerros manteli-pähkinärouhetta (n. 3 rkl). Lisää
      päälle 2 levyä taikinaa, voitele. Ripottele jälleen päälle pähkinöitä
      ja tämän jälkeen 2 levyä taikinaa, voitele. Jatka kunnes vuoka on
      täynnä niin, että päälle tulee jälleen yhteensä 6-8 levyä taikinaa.
      Leikkaa baklava vuoassaan neliöiksi ennen paistamista. Paista noin 50
      minuuttia. Valmista kastike: Keitä vettä ja sokeria kunnes sokeri on
      sulanut. Lisää vaniljasokeri ja hunaja. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20
      min. Ota valmis baklava uunista ja kaada kastike tasaisesti sen päälle.
      Jäähdytä ja tarjoile. Baklavan voi hyvin myös pakastaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit