Mainokset

Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Mainokset

Resepti: Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Ainekset

  • Valkosipulietanat:
  • 28-32 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
  • hyvää vaaleaa leipää
  • Burgundin pata:
  • 170 g pekonia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa persiljaa
  • muutama timjamin oksa
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 3 dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijakastiketta
  • rasia tuoreita herkkusieniä
  • 10-15 pienetä sipulia
  • Kahvikakku:
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 4,7 dl vehnäjauhoja (insinöörinmitta)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 150 g margariinia

  1. Valkosipulietanat: Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin.
    Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki
    mausteet. Nosta teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle. Paista 250
    asteisessa uunissa max. 10 min. Tarjoa lisänä hyvää maalaisleipää
    leipää. Burgundin pata: Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja
    valkosipulin kynnet sekä paloittele porkkanat. Kuutioi liha. Kuumenna
    kolmasosa pekonista pannulla ja paista sipulisilppu rasvassa kauniin
    ruskeaksi. Siirrä pataan. Ruskista porkkanapalat kevyesti ja kaada
    sipulien joukkoon. Kuumenna puolet jäljellä olevasta pekonista ja
    ruskista lihakuutiot muutamassa erässä nopeasti kauniin ruskeaksi.
    Laita ruskistetut lihakuutiot pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja
    hulauta huuhteluvesi pataan. Ripottele vehnäjauhot lihojen päälle ja
    sekoita. Kaada punaviini ja lihaliemi myös pataan. Lisää mausteet (sido
    laakerinlehdet, persiljaoksat, timjami ja sellerinvarsi nyytiksi esim.
    sideharsonyyttiin, niin se on helpompi nostaa valmiista padasta pois.)
    ja pyree. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa 175°C n. 2
    tuntia. Kuumenna loppupekonit pannulla ja ruskista siinä kuoritut
    pikkusipulit kauniin värisiksi. Lisää ne pataan ja jatka hauduttamista.
    Ruskista herkkusienet kokonaisina ja laita 5 minuutiksi padan joukkoon.
    Tarkista maku, poista maustenyytti ja tuo tarjolle. Tarjoile esim.
    riisin kanssa. Kahvikakku: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
    maito, jauhot ja mausteet hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu
    margariini koko ajan sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n.
  2. 0 min. 190 asteessa. Kakun jäähdyttyä, kuorruta tomusokerimassalla.
    Kakku tarjoillaan kahvin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit