Mainokset

Chorizo-siika ja herne-basilikapyree

Mainokset

Resepti: Chorizo-siika ja herne-basilikapyree

  • 3 (à 200 g) siikafileetä
  • 3 rkl dijoninsinappia
  • 100 g ohuita chorizosiivuja
  • 3 rkl rosmariininlehtiä
  • Lisäksi
  • 2 rkl voita
  • Herne-basilikapyree
  • 4 dl pakasteherneitä
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1-2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 5-6 tippaa tabascoa
    1. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla. Levitä
      siikafileet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Sivele sinappi fileille ja
      ripottele rosmariininlehdet päälle. Levitä chorizoviipaleet pinnalle.
      Kypsennä kalaa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes
      chorizoviipaleet ovat rapeita.
    2. Valmista kastike kalan kypsyessä. Mittaa jäiset herneet tehosekoittimen
      kulhoon ja anna niiden sulaa noin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna
      salottisipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit, sitruunanmehu,
      basilikanlehdet, 1 dl vettä, suola ja tabasco tehosekoittimen kulhoon.
      Aja seos tasaiseksi pyreeksi. Jos seos on liian paksua, lisää vettä,
      kunnes pyree on kastikemaista.
    3. Nosta siikafileet tarjoiluvadille. Tarjoa siika herne-basilikapyreen ja
      keitettyjen tai höyrytettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.
      Ohje: Suvi Rüster
      Juomasuositus: Hannu Arokko
      Kuva: Reetta Pasanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit