Mainokset

Erilaista kanaa ja riisiä

Mainokset

Resepti: Erilaista kanaa ja riisiä

Ainekset

  • 2 kpl marinoimatonta kanan rintafileetä
  • basmatiriisiä
  • 2 dl kermaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • pestokastiketta
  • n.4 kpl valkosipulin kynttä
  • tuoreyrttejä( esim.basilika, rosmariini)
  • pinjan siemeniä

  1. Ruskista rintafileitä kevyesti pannulla. Halkaise niihin terävällä
    veitsellä tilava tasku. Valmista valkosipulista, yrteistä,
    aurinkokuivatuista tomaateista ja oliiviöljystä tahna. Täytä taskut
    tahnalla. Sulje taskut esim hammastikuilla ja asettele rintafileet
    vuoalle. Lorauta kanojen päälle ja vuoan pohjalle hieman valkoviiniä.
    Laita kanat uuniin n. 200 asteeseen kunnes ne ovat kypsiä. (n. 20 min.)
    Valmista kanaliemestä, valkoviinistä (voit käyttää myös sherryä) ja
    kermasta kastike. Mausta sitä mieleiseksesi esim. rosepippurilla ja
    yrteillä sekä suurusta. Keitä basmatiriisiä ohjeen mukaisesti kahden
    hengen annos. Kun riisi on kypsää sekoita siihen runsaasti
    pestokastiketta ja painele oliiviöljyllä voideltuihin kuppeihin. Paahda
    pannulla n. 1,5 rkl pinjansiemeniä. Kumoa riisikupit lautasille,
    asettele kanat ja kieräytä kastiketta kauniisti annoksen päälle.
    Ripottele annoksen päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja koristele esim.
    tuoreilla basilikanlehdillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit