Mainokset

Portviinissä ja joulumausteissa haudutettu possunniska ja

Mainokset

Resepti: Portviinissä ja joulumausteissa haudutettu possunniska ja

Ainekset

  • 1 kg porsaanniskaa
  • 1 l vettä
  • 1 dl hienoa merisuolaa
  • 1 pieni omena
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 1 1/2 dl portviiniä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • Paistoliemikastike
  • 4 dl paistolientä
  • 3 rkl sokeria tai siirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa maizena-kastikesuurusta

  1. Siisti tarvittaessa possunniska kalvoista leikkaamalla ne pois
    terävällä veitsellä. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Nosta porsaanniska
    suolaliemeen ja anna suolaantua jääkaapissa 8–10 tuntia. Ota
    porsaanniska huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsentämistä. Tämä
    nopeuttaa ja varmistaa tasaisen kypsymisen.
  2. Pese omena, poista kota ja leikkaa hedelmä noin 1 cm:n paksuisiksi
    viipaleiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita omena- ja inkivääri,
    portviini, sokeri ja mausteet uunivuoassa.
  3. Kuivaa porsaanniska talouspaperilla. Ruskista liha kauttaaltaan
    kuumassa paistinpannussa voi-öljyseoksessa. Pane liha uunivuokaan.
    Kiehauta vesi paistinpannussa ja kaada se vuokaan. Pistä
    paistolämpömittari lihan keskikohtaan pitkittäin. Kypsennä lihaa
  4. 25-asteisen uunin alatasossa noin 2 tuntia 15 minuuttia, kunnes
    sisälämpötila on 78–80 astetta. Käännä lihapala kypsennyksen aikana
    muutaman kerran, jotta paistoliemi imeytyy lihaan mahdollisimman
    tasaisesti.
  5. Nosta liha vuoasta ja kääri se alumiinifolioon vetäytymään. Valmista
    kastike: Siivilöi 4 dl paistolientä kattilaan. Jos mitta jää vajaaksi,
    lisää vettä. Lisää sokeri tai siirappi ja suola. Vatkaa kastikesuurus
    joukkoon. Keitä kastiketta pari minuuttia. Maista ja mausta
    tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  6. Leikkaa porsaanniska noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne
    tarjoiluvadille. Tarjoa possu portviinikastikkeen, kasvisten ja
    keitettyjen perunoiden tai joululaatikoiden kanssa.
    Ohje: Suvi Rüster
    Juomasuositus: Hannu Arokko
    Kuva: Reetta Pasanen

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit