Mainokset

Punaviinissä haudutettu lampaanpotka, vaniljainen ohrarisotto

Mainokset

Resepti: Punaviinissä haudutettu lampaanpotka, vaniljainen ohrarisotto

Ainekset

  • Punaviinissä haudutettu lampaanpotka
  • 4 kpl lampaa- tai karitsanpotkaa
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 l vettä
  • 1/2 dl liha- tai riistafondia
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 laakerinlehteä
  • 1 rosmariininoksa
  • Vaniljainen ohrarisotto
  • 2 dl esikypsennettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita
  • 8 dl vettä
  • 1/2 dl kasvisfondia
  • 1 sipuli tai 2-3 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
  • 1/2 dl hienonnettua basilikaa
  • Herukkakastike
  • 5 dl lampaan tai karitsan paistolientä
  • 3 rkl tummaa kastikesuurusta
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

  1. Yhdistä hienonnetut yrtit keskenään. Suolaa potkat ja pyörittele ne
    yrttiseoksessa. Anna maustua 1 tunti.
  2. Valmista lihaliemi: Kiehauta vesi ja lisää fondi veden joukkoon.
    Kuumenna voi tai öljy pannussa ja ruskista siinä lihan pinta. Nosta
    potkat uunivuokaan tai -pataan, lisää lihaliemi, punaviini,
    laakerinlehdet ja rosmariininoksa. Peitä vuoka foliolla. Hauduta potkia
  3. 50-asteisessa uunissa 3–4 tuntia.
  4. Tee risotto (ja herukkakastike) juuri ennen tarjomista. Valmista
    kasvisliemi. Mittaa vesi kattilaan, lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi.
    Hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot
    paistokasariin ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää sipuli. Sekoita
    kuuma kasvisliemi ohran joukkoon ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä
    lämpöä ja kypsennä ohrarisottoa kannen alla noin 20 minuuttia.
    Lisää tuorejuusto ja hienonnettu basilika. Tarkista suola. Vinkki! Voit
    korvata vaniljan makuisen tuorejuuston maustamattomalla tuorejuustolla
    ja veitsenkärjellisellä vaniljatangosta raaputettuja siemeniä.
  5. Valmista herukkakastike juuri ennen tarjoamista. Siivilöi lampaan tai
    karitsan paistoliemi. Kuumenna liemi kattilassa ja suurusta
    kastikkeeksi tummalla kastikesuuruksella. Lisää herukkahyytelö ja
    mausta pippurilla. Tarkista suola.
    Vinkki! Jos valmistat kastikkeen lihaliemestä, lisää kastikkeeseen
    tuoretta timjamia, minttua ja rosmariinia.
    Ohjeet: Tiina Rantanen
    Kuvat: Juha-Pekka Laakio

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit