Mainokset

Haudutettua viiriäistä ja crème brûlée

Mainokset

Resepti: Haudutettua viiriäistä ja crème brûlée

Ainekset

  • Haudutettua viiriäistä:
  • 800 g tai 1 kpl per syöjä viiriäisiä (löytyy usein pakastealtaasta
  • kaupoissa)
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl kanalientä
  • tuoretta salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • Crème Brûlée:
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 keltuaista
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • koristeluun:
  • 1 dl raakaruokosokeria

  1. Haudutettua viiriäistä: Paista pannulla voissa viiriäiset rapean
    ruskeiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kanaliemi
    joukkoon ja keitä muutama minuutti. Lisää lopuksi hienonnettu salvia
    sekä kerma ja anna viiriäisten hautua kastikkeessa noin 20-30 min.
    mehukkaan kypsiksi. Tarjoile ruohosipulilla maustettujen uusien
    perunoiden sekä keitettyjen kasvisten kera. Crème Brûlée: Kiehauta
    kattilassa kerma, maito sekä sokerit ja jätä seos jäähtymään hetkeksi.
    Sekoita lämpimään (alle 80 asteiseen) nesteseokseen keltuaiset, kaada
    sekoittunut seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä uunissa 95
    asteessa 45-60 minuutin ajan, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä seos
    kylmässä (mielellään yön yli) ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Polta
    sokeri rapeaksi polttimella tai paahda uunin grillivastuksilla 275-300
    asteessa muutaman minuutin ajan.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit