Mainokset

Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

Mainokset

Resepti: Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

Ainekset

  • 1,5 fileroitua lohta
  • mustapippuria
  • tilliä
  • tuoreita herkkusieniä
  • uutta sipulia varsineen
  • n. 180 g vuuohenjuustoa tai maun mukaan
  • leivinpaperia ja foliota
  • karkeaa merisuolaa

  1. Leikkaa lohifileestä sopivaksi katsomia annospaloja, mausta palat
    mustapippurilla ja karkealla merisuolalla. Käytä tuoreet herkkusienet
    oliiviöljyssä pannulla. Grillinyytti rakennetaan siten, että leikataan
    sopiva pala foliota ja sen päälle suurin piirtein yhtä iso pala
    leivinpaperia. Laita annospala papereiden päälle ja aloita kokoaminen.
    Ensin filepala, sitten pieneksi hakattua uutta sipulia ja sipulinvartta
    paloina. Ripottele sen jälkeen muutama herkkusienen pala päälle ja
    lopuksi nokare vuohenjuustoa päälle. Kääri nyytti tiukaksi ja
    kestäväksi siten, että kääri kala ensin leivinpaperiin ja sitten
    folioon. Kypsennä miedossa lämmössä n. 45-60 minuuttia grillissä.
    Muistisääntönä on se, että folio ei saa kärventyä. Kalan voi valmistaa
    myös tavallisessa uunissa, jolloin kypsennysaika on lyhempi.
    Kalanyyttien kanssa sopii erinomaisesti uuden sadon kasviksista
    valmistettu al dente kasvikset (esim. punajuuri, sipuli, porkkana,
    nauris, kukkakaali, parsakaali yms.)Keitä vihanneksia (punajuuri
    erikseen) n. 5 minuuttia paloina, laita sitten lakeaan vuokaan.Lisää
    hieman suolaa ja mustapippuria, hieman vettä ja juoksevaa hunajaa.
    laita uuniin n.225 astetta ja n. 8 minuuttia. Tämä yhdistelmä
    vuohenjuusto-kalanyytit ja kasvikset sopivat mukavasti grillijuhlan
    viettoon.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit