Mainokset

Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Mainokset

Resepti: Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Ainekset

  • Lampaanpaisti:
  • 1 lampaanviulu (n.2-3 kg)
  • 2-3 valkosipulia
  • rosmariinia
  • timjamia
  • laakerinlehtiä
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • porkkanaa
  • sipulia
  • palsternakkaa
  • selleriä
  • 1,5 l lihalientä
  • 0,5 l punaviiniä
  • 3 rkl hunajaa
  • Haudutetut vihannekset:
  • 1/3 lanttu
  • 1 porkkana
  • 8 pikkusipulia
  • 12 herkkusientä
  • 12 pientä perunaa
  • 1 palsternakka
  • 12 papua
  • 15 valkosipulin kynttä

  1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä
    paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele
    pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei
    suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk. Ota
    paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 C ja
    ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen.
    Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti
    juuresten päälle. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi.
    Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin n. 130 C. Paista 3,5-4
    tuntia koko ajan liemellä valellen. Kun paisti on ollut uunissa noin
  2. ,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja
    vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita
    lammas takaisin uuniin. Lammas on kypsä kun liha on sisältä 75-80 C.
    Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla,
    kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit