Mainokset

Henri Alen/Kokkivieras 24.10.2002

Mainokset

Resepti: Henri Alen/Kokkivieras 24.10.2002

Ainekset

  • 15 g hiivaa
  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 15 g (vajaa 1 rkl) suolaa
  • 500 g (n. 8,5 dl) vehnäjauhoja
  • 6 kpl kananmunaa
  • 150 g pehmeää voita
  • 15 g (reilu 1 rkl) sokeria
  • 1 kpl ananas
  • 3 kpl passion hedelmää
  • sokerilientä
  • tummaa rommia
  • Kastike:
  • 1 l kermamaitoa
  • 200 g (5 kpl) keltuaisia
  • 170 g (n. 2 dl) sokeria
  • 0,5 dl vihreää kardemummaa

  1. Savariinitaikina: Sekoita hiiva puoleen maitomäärästä, lisää hiljalleen
    jauhot, munat, suola ja sokeri, vaivaa noin puoli tuntia yleiskoneessa.
    Lisää loppu lämmin maito ja pehmennetty voi. Sekoita hetki, pursota
    savariini vuokiin ja kohota 20 min. Paista 12 min 180 asteessa. Anna
    jäähtyä ja kumoa. Ennen esillepanoa kostuta lämpimällä
    rommisokeriliemellä. Pilko ananas ja kaavi passioneista liha, yhdistä
    ja mausta rommisokeriliemellä. Kastike: Lämmitä kardemummat ja
    kermamaito kattilassa, sekoita keltuaisia ja sokeria vesihauteessa
    vaahdoksi. Siivilöi kermamaito päälle ja kypsennä kunnes kastike
    sakenee. Siivilöi ja jäähdytä. Aseta savariini lautaselle, lusikoi
    hedelmät keskelle. Tarjoa kardemummakastikkeen ja vaahdotetun kerman
    kera. Resepti: Henri Alen/Kokkivieras 24.10.200

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit