Mainokset

Herkku aamiainen

Mainokset

Resepti: Herkku aamiainen

Ainekset

  • Omenainen puuro ja hedelmiä:
  • 1 l omenamehua
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 vihreää omenaa
  • 1/2 dl vaahteresiirappia tai hunajaa
  • hedelmiä tai marjoja
  • Pannukakut suolaisella täytteellä:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 dl maitoa
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • tarjoiluun kylmäsavulohta ja tuorejuustoa
  • Banaani-inkiväärileipä:
  • 125 g voita
  • 1 dl inkiväärisiirappia
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 3 banaania
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl mysliä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl soodaa

  1. Omenainen puuro ja hedelmiä: Keitä omenamehu kiehuvaksi. Lisää
    kauraryynit ja keitä hiljalleen kypsäksi. Anna hautua vielä kannen alla
    muutama minuutti keittämisen jälkeen. Sekoita joukkoon raastettu omena
    ja vaahterasiirappi. Tarjoile kylmän maidon ja hedelmien tai marjojen
    kanssa. Pannukakut tuorejuustolla ja kylmäsavulohella: Sekoita jauhot,
    leivinjauhe, raastettu sitruunan kuori ja suola kulhossa. Erottele
    kananmunista keltuainen ja valkuainen. Riko keltuaisten rakenne
    haarukalla. Sekoita keltuaiset, kermaviili, sitruunan mehu ja maito
    jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset
    kovaksi, eli kunnes vaahtoa nostellessa se muodostaa teräviä huippuja.
    Nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kuumenna pannu ja paista
    pieniä pannukakkuja kuumassa rasvassa miedolla lämmöllä molemmilta
    puolilta noin 1-2 minuuttia. Käännä pannukakku kunnes päällispuolelle
    rupeaa muodostumaan kuplia. Tarjoile esim. tuorejuuston ja
    kylmäsavulohen kanssa. Banaani-inkiväärileipä: Sekoita pehmeään voihin
    siirappi sekä kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Soseuta banaanit
    haarukalla. Lisää taikinaan banaanisose, maito ja vaniljasokeri.
    Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, mysli, suola ja sooda) ja
    sekoita seos taikinaan. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa. Voitele ja
    jauhota pitkä kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 C
    n. 40-50 minuuttia. Reseptit: Teresa Välimäki ja Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit