Mainokset

Hernekeitto ja pannukakku

Mainokset

Resepti: Hernekeitto ja pannukakku

Ainekset

  • 2,5 l vettä
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 500 g savukinkkua tai -potkaa, pekonia tms.
  • 2 sipulia
  • 2 kpl kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
  • Pannukakku:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • (1 tl kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria)
  • 8 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 50 g voita sulatettuna

  1. Hernekeitto: Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois,
    huuhtele herneet ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja lisää herneet.
    Hienonna sipuli ja lisää se sekä liemikuutiot kattilaan. Anna kiehua
    miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Paloittele liha ja lisää palat
    keittoon.(Jos käytät savupotkaa laita se keittoon makua antamaan jo
    herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta kun
    herneet ovat kypsiä ja irroitele liha luusta, kuutioi ja lisää
    keittoon.) Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna
    keiton kiehua hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto
    sinapin ja ruisleivän kanssa. Pannukakku: Sekoita kaikki kuivat aineet
    keskenään ja lisää joukkoon maito sekä kananmunat hyvin sekoittaen.
    Lisää viimeiseksi voisula. Anna taikinan turvota hetken, kaada se
    leivinpaperilla vuorattuun uunipannun ja paista 200 asteisessa uunissa
    n. 40 minuuttia. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit