Mainokset

Imelletty perunalaatikko resepti ja ruokaohje

Mainokset

* 2,5 kg perunoita
* 50 g voita
* 0,75 dl Vehnäjauhoa
* 0,5 l maitoa
* 1 rkl suolaa
* 2 rkl siirappia
*
*
*
Imelletty perunalaatikko
Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta. Pese perunat
huolellisesti ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen. Kaada vesi
pois, kuori kuumat perunat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi
voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.
Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnäjauhoista ja
sekoita tasaiseksi.
Anna soseen imeltyä peitettynä tunnin verran ja sekoita joukkoon loput
jauhot.
Anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa (ei yli 50 asteessa) vähintään
3-4 tuntia tai yön yli. Sekoita sosetta muutaman kerran. Imeltyessään
sose löystyy ja saa makean maun.
Lisää soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen
seoksen. Mausta seos suolalla ja siirapilla.
Kaada seosta voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä
laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana.
Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.
Resepti: Imelletty perunalaatikko

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit