Mainokset

Imelletty perunalaatikko

Mainokset

Resepti: Imelletty perunalaatikko

Ainekset

  • 2,5 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja

  1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuva lajike. Pese perunat huolellisesti
    ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen.
  2. Kaada vesi pois ja kuori kuumat perunat. Soseuta ne tasaiseksi soseeksi
    voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.
  3. Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnä-jauhoista
    ja sekoita tasaiseksi. Anna soseen imeltyä peitettynä
    Elmu-tuorekelmulla tunnin verran ja sekoita joukkoon loput jauhot.
  4. Imeltyminen vaatii soseen säilyttämistä lämpimässä paikassa (ei yli 50
    asteessa) vähintään 3–4 tuntia, mielellään yön yli. Sekoita sosetta
    muutaman kerran.
  5. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun. Lisää soseeseen maitoa
    sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen.
  6. Mausta seos suolalla ja siirapilla. Kaada seos Eskimo-foliovuokaan vain
    hieman yli puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen
    aikana. Paista laatikkoa 160 °C yksi tunti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Leave a Reply

Mainokset
Sivut