Mainokset

Italialainen menu

Mainokset

Resepti: Italialainen menu

  • Fenkoli-pecorinosalaatti:
  • 2 fenkolia
  • Kastike:
  • 5-6 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl höylättyjä pecorinolastuja
  • nippu sileälehtistä persiljaa
  • Pennejä gorgonzolakastikkeessa:
  • 400 g penne pastaa
  • 200 g gorgonzolaa tai Aura-juustoa
  • 3-4 dl kuohukermaa
  • tuoretta tai kuivattua salviaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • Pannacotta appelsiinikastikkeen kanssa:
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 rkl liivatejauhetta
  • Appelsiini-karamellikastike:
  • 1,25 dl sokeria
  • 1/2 appelsiinin mehu
    1. Fenkoli-pecorinosalaatti: Sekoita öljyn joukkoon sinappi, suola,
      mustapippuri, sitruunanmehu tai valkoviinietikka sekä pieneksi hakattu
      valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin. Huuhtele 2 fenkolia, puolita ja
      leikkaa suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja kaada kastike päälle.
      Ripottele pinnalle silputtua lehtipersiljaa ja höylättyä pecorinoa.
      Pennejä gorgonzolakastikkeessa: Keitä pasta al dente. Laita
      paistinpannun pohjalle tilkka öljyä, lisää kerma ja salvia ja kiehauta.
      Lisää juusto pieninä paloina. Hämmennä kunnes juusto on sulanut. Mausta
      rouhitulla mustapippurilla. Kaada pasta kulhoon, lisää kastike, sekoita
      ja tarjoa heti. Pannacotta appelsiinikastikkeen kanssa: Kiehauta kerma
      ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun seos on
      kiehunut, ota se pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuumaan vesitilkkaan
      sekoitettu liivatejauhe. Kuumenna toisessa kattilassa sokeri sekoittaen
      sitä koko ajan.Kun sokeri on sulanut sekoita joukkoon vähän kerrallaan
      appelsiininmehu. Laita pienten vuokien (esimerkiksi tefloniset
      muffinsivuoat käyvät hyvin) pohjalle karamellikastiketta. Kaada hyvin
      sekoitettu ja jäähtynyt kermaseos päälle. Laita vuoat jääkaappiin
      jäähtymään vuorokaudeksi. Tarjoile esimerkiksi mintunlehdillä
      koristeltuna. Reseptit: Marja Lindfors

    Samanlaiset reseptit

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit