Mainokset

Italialainen possupata ja pellavasämpylät

Mainokset

Resepti: Italialainen possupata ja pellavasämpylät

  • Italialainen possupata:
  • 600-700 g possun kassleria
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 keltainen paprika
  • 2 perunaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl salviaa
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2-4 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl punaisia papuja
  • Pellavasämpylät:
  • 6 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 2 rkl siirappia
  • 12-14 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • kananmunaa voiteluun
    1. Italialainen possupata: Kuutioi liha. Paloittele munakoiso, silppua
      sipulit, pilko paprikat, kuori ja pilko perunat. Kuumenna voi kasarissa
      ja ruskista lihapaloja hetki. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä
      lihat pois kasarista hetkeksi. Lisää kasvikset kasariin ja kuullota
      niitä hetki. Mausta rosmariinilla. Lisää joukkoon ruskistetut
      lihapalat, pavut, tomaattimurska, balsamico ja sokeri. Laita kansi
      päälle ja anna hautua noin 30-45 min. Lisää nestettä, esim. lihalientä
      jos nestettä on haihtunut liikaa. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen
      tullen. Tarjoile tuoreiden sämpylöiden kanssa. Pellavasämpylät: Liuota
      kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, pellavansiemenet ja
      siirappi. Alusta taikinaan sämpyläjauhot, lisää loppuvaiheessa
      rypsiöljy. Vaivaa hyvin. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
      Leivo sämpylöiksi ja nostele sämpylät voideltuun muffinssivuokaan.
      Voitele kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi vielä
      pellavansiemeniä. Kohota sämpylöitä 15 minuuttia lämpöisessä paikassa
      ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit