Mainokset

Prosciuttoon kääritty porsaanfile ja italialaiset

Mainokset

Resepti: Prosciuttoon kääritty porsaanfile ja italialaiset

Ainekset

  • 3 paprikaa (vihreätä, punaista ja keltaista)
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 tl sokeria
  • 3-4 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • Maalaisperunat:
  • 4 isohkoa perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 2 isoa sipulia
  • 0,5 mukulaselleriä
  • extra virgin oliiviöljyä
  • karkeaa merisuolaa
  • Porsaanfile:
  • 6 ohutta siivua Parman kinkkua (Prosciutto crudo)
  • 20 cm tasapaksu pala porsaanfilettä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • parmesanraastetta
  • tuoretta basilikaa
  • extra virgin oliiviöljyä
  • Paprikalisäke:

  1. Aloita paprikoista. Leikkaa siemennetyt paprikat suuriksi paloiksi,
    samoin sipulit. Laita paistokasariin öljy ja kaada paprikat ja sipulit
    sekaan. Ripottele päälle sokeri ja anna porista hetki. Kääntele paloja
    koko ajan, jotta kaikki palat saavat sokeria ja öljyä. Rouhi
    mustapippuria sekaan ja ripottele vielä hieman suolaa. Alenna lämpöä ja
    anna muhia hiljalleen n. 1,5 h ilman kantta, välillä aina sekoitellen.
    Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuorineen n. 2 cm kuutioiksi.
    Leikkaa kuorittu selleri saman kokoisiksi paloiksi. Paloittele kuoritut
    porkkanat. Kuori ja lohko sipulit suurehkoiksi lohkoiksi. Kaada kaikki
    iloisesti sekaisin savipataan. Pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä
    ja ripottele muutama hyppysellinen merisuolaa sekaan. Möyri käsin
    ainekset sekaisin niin, että öljy ja suola leviää tasaisesti. Lisää
    vielä 1 rkl vettä. Pataan voi laittaa myös kokonaisia valkosipulin
    kynsiä, jos haluaa. Kansi päälle ja 200 asteiseen uuniin. Paistoaika n.
  2. h. Sekoitteles taas niitä paprikoita. Kun perunat ovat uunissa, valuta
    aurinkokuivatut tomaatit. Laita monitoimikoneeseen tomaatit,
    parmesanraaste ja basilikan lehdet. Lisää tippa öljyä ja päristele
    tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto,
    kuitenkin niin, että filee pysyy yhtenä kappaleena. Täytä viilto
    tomaatti, juusto, basilikasysteemillä. Voit käyttää sulkemiseen
    hammastikkuja apuna. Kääri täytetty filee tiukasti prosciuttosiivuihin.
    Laita paistovuokaan. Heitä possukka uuniin, kun perunat ovat olleet
    uunissa 20 min. Elikkä fileen paistoaika on n. 40 min. Älä unhoita
    paprikoita. Sekoittelepa taas. Kun paistoajat ovat täynnä, ota perunat
    ja filee pois uunista. Anna fileen vetää henkeä muutama minuutti ja
    leikkaa se sen jälkeen n. 1.5 cm siivuiksi. Aseta siivut
    tarjoiluvadille niin, että ne pitävät fileen muotonsa. Lappaa
    paprikasipulihöystö sivuille ja pistä perunoiden kanssa pöytään.
    Lisukkeeksi rucolasalaattia ja balsamiviinietikkaa sekä oliiveja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit