Mainokset

Jauheliha-aurajuusto-lasagne

Mainokset

Resepti: Jauheliha-aurajuusto-lasagne

Ainekset

  • TOMAATTI KASTIKE
  • n.300 g jauhelihaa
  • 100 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • porkkana
  • sellerin varsi
  • 2 prk kuorittuja tomaatteja
  • muskottipähkinää
  • kuivaa valkoviiniä
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • JUUSTOKASTIKE
  • 1 dl voita/margariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 dl emmentaljuustoraasteetta
  • Aura-juustoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • lasagnelevyjä
  • öljyä, voita

  1. Lihakastike: Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää paloiteltu
    porkkana ja selleri, kuullota niitä. Ruskista paloiteltu pekoni ja sen
    jälkeen jauheliha. Lisää paloitellut tomaatit liemineen, mausta
    muskotilla ja pippurilla. Kaada valkoviintä joukkoon ja anna hautua 1,5
    tuntia. Lopuksi lisää yrtit. Valkokastike: Sulata rasva ja lisää
    jauhot. Kiehauta jauhoja vähän aikaa, mutta älä anna ruskistua. Lisää
    maitoa vähän kerrallaan ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen n. 5
    min. koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja makusi mukaan
    Aura-juustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuoan pohjalle ensin
    valkokastiketta ja lasagnelevyjä, sen päälle tomaattikastiketta ja
    valkokastiketta. Vuorottele levyjä ja kastikkeita kunnes viimeisten
    levyjen päälle jää valkokastike. Paista 200°C 10 min. Lisää tämän
    jälkeen päälle juustoraaste ja jatka paistamista kunnes juusto on
    hieman ruskistunut. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit