Mainokset

Joulukinkku meillä paistetaan näin resepti

Mainokset

Ainekset
n 7½-8 kg Harmaasuolattu juhlakinkku potkalla
ruisjauhoja/vettä
kuoruttamiseen: väkevää sinappia, farinisokeria ja keltuainen sekä
korppujauhoja
Ohjeet
Nyt varmasti moni kauhistelee tapaani paistaa kinkkua, MUTTA tämä ei
petä koskaan ja näin on iso-mummi opettanut ja sitä on noudatettu aina.
Kinkusta tulee ihanan mehevä eikä tarvitse uunia pitää varattuna
yötä-päivää.
Huuhtele kinkku ja laita se kylmään veteen yöksi likomaan, vaihda vettä
ainakin kolme kertaa. Ota kinkku aamulla ja laita se ritilän päälle
tiskialtaan päälle. Siinä annat sen valua n 2 tunti. Kuivaa kinkku.
Nosta kinkku leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Tee ruisjauhoista
ja vedestä taikina (ei liian kovaa) kauli taikinasta kinkun kokoinen
levy tai littaa kosteilla käsillä palasia kinkun päälle tasaiseksi.
Taikinaa tulee vain kinkunpäälle ja sivuille, mutta ei pohjalle.
Kotsuta käsiä taas ja silitä taikina tasaiseksi. (huom! älä paina
taikinaa liian tiukasti kinkunpäälle)Pistä mittari paksuimpaan kohtaan
jos et luota paistoaikaan. (meillä ei mittaria käytetä) Ja sitten
laitan kinkun uuniin.
Meillä lasketaan kinkun paistoaika näin, jos on 8 kilon kinkku niin
ensimmäinen kilo pidetään 1½ tuntia ja seuraavat kilot ½ tuntia. Näin
tämän painoisen kinkun paistoaika on 5 tuntia.
Asteita uuniin pantaessa 220 ½ tuntia ja sitten lasketaan lämpö 190
asteeseen tai 200 uunista riippuen.
Mittari näyttää tällöin 77 astetta.
Ota kinkku uunista ja anna hetki jäähtyä. Irroita taikinakuori
varovasti ja verkko sekä nahka. Varoo että et polta käsiäsi.
Sekoita sinappi, farinisokeri ja keltuainen ja sivele se kinkun päälle.
Sirottele korppujauhoja siivilänläpi ja laita uuniin 250 asteeseen,
niin että pintaan tulee kaunis väri.
Koristele kinkku joko neilikankukilla tai mandariinilohkoilla,
luumuilla mitä nyt milloinkin haluat.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit