Mainokset

Joulukinkku Paras resepti

Mainokset

Ainekset
1 kpl Juhlakinkku potkalla n. 7 kg
100 g hunajasinappia
1,5 dl korppujauhoja
Ohjeet
Laita suolattu pakastettu juhlakinkku saaviin, johon olet tehnyt 10%
suolaveden.
Vettä tulee olla niin paljon, että koko kinkku peittyy potkaa myöten.
Aseta saavi viileään paikkaan, vaikka kylmiöön. Siellä kinkku saa olla
3 – 4 päivää suolavedessä hitaasti sulamassa ja samalla suolaus joka
kinkussa on tasoittuu ja saat tasasuolaisen mehevän kinkun
paistettavaksi.
Ota kinkku huoneenlämpöön n. 5-6 h. ennen uuniin laittoa ritilänpäälle
valumaan ja jotta sisälämpötilakin saadaan kohdalleen.
Kun kinkku on valunut, laita se paistopussiin kamara eli nahkapuoli
ylöspäin ja tee yläkulmaan pieni reikä, jotta höyryt pääsevät ulos.
Paista kinkkua 115-120 asteessa n. 9 h. Kun kinkku on valmis, ota se
uunista ja anna jäähtyä tovi ja irroita sitten verkko ja silava.
Ole varovainen kinkkupussiin tulleen nesteen kanssa, se on kuumaa.
Voitele kinkun pinta hunajasinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja
mielesi mukaan ja kuorruta 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tällä tavalla tehdessäsi kinkun, saat siitä murean ja todella mehevän
ja suolaus on taatusti kohdallaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Joulukinkku Paras resepti

Mainokset

Ainekset
1 kpl Juhlakinkku potkalla n. 7 kg
100 g hunajasinappia
1,5 dl korppujauhoja
Ohjeet
Laita suolattu pakastettu juhlakinkku saaviin, johon olet tehnyt 10%
suolaveden.
Vettä tulee olla niin paljon, että koko kinkku peittyy potkaa myöten.
Aseta saavi viileään paikkaan, vaikka kylmiöön. Siellä kinkku saa olla
3 – 4 päivää suolavedessä hitaasti sulamassa ja samalla suolaus joka
kinkussa on tasoittuu ja saat tasasuolaisen mehevän kinkun
paistettavaksi.
Ota kinkku huoneenlämpöön n. 5-6 h. ennen uuniin laittoa ritilänpäälle
valumaan ja jotta sisälämpötilakin saadaan kohdalleen.
Kun kinkku on valunut, laita se paistopussiin kamara eli nahkapuoli
ylöspäin ja tee yläkulmaan pieni reikä, jotta höyryt pääsevät ulos.
Paista kinkkua 115-120 asteessa n. 9 h. Kun kinkku on valmis, ota se
uunista ja anna jäähtyä tovi ja irroita sitten verkko ja silava.
Ole varovainen kinkkupussiin tulleen nesteen kanssa, se on kuumaa.
Voitele kinkun pinta hunajasinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja
mielesi mukaan ja kuorruta 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tällä tavalla tehdessäsi kinkun, saat siitä murean ja todella mehevän
ja suolaus on taatusti kohdallaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit