Mainokset

Juhlakakku resepti

Mainokset

Ainekset
1 vaalea neljän munan täytekakkupohja
1 suklaakakkupohja(ohjeet lopussa)
väliin, päälle ja koristeeksi:
3-4 banaania
vadelmahilloa
laimennettua sitruunamehua
5 dl vatkattua kermaa(3-4 rkl tomusokeria)
150 g tummaa suklaata
100 g voita
kuivattuja aprikooseja ja kiiviä
Ohjeet
1. Valmista kakkupohjat, anna niiden jäähtyä ja leikkaa molemmat
kolmeen osaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.
2. Aloita kakun kasaaminen tummasta pohjasta. Kostuta se laimennetulla
sitruunamehulla (jos haluat, sokeroi se ruokalusikallisella
tomusokeria). Levitä päälle muutama rkl kermaa ja banaaniviipaleita.
3. Lisää seuraavaksi vaalean kakkupohjan osa, kostuta se ja lado päälle
kevyt kerros vadelmahilloa sekä kermaa. Jälleen tumma kakkupohja,
kermaa ja banskua jne. Jatka tällä tavoin, kunnes koko kakku on koottu.
Jätä päällimmäiseksi mahdollisimman suora vaalea pala. Laita kakun
päälle hetkeksi leivinpaperipala ja pieni leikkuulauta.
4. Sulata voi kattilassa(mahdollisesti vesihauteessa) miedolla lämmöllä
ja lisää suklaa paloina. Sekoita pikkuhiljaa, kunnes suklaa sulaa. Anna
jäähtyä ja kaada kakun päälle. Ei tarvitse valua alas asti, pääasia on,
etta päällinen peittyy.
5. Levita kermavaahto kakun reunoille ja pursota reunus sekä kukkien
”varjot”, kuten kuvassa.
6. Leikkaa kiivi ja aprikoosit sopiviksi ja koristele. Anna olla
muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
VAALEA KAKKUPOHJA: Vaahdota 4 munaa ja 1,25 dl sokeria. Lisää 1 dl
vehnäjauhoja, 0,75 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään
sekoitettuna vaahtoon. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa
175 °C n. 30 min.
SUKLAAPOHJA: Vaahdota 4 munaa ja 1,5 dl sokeria. Sekoita keskenän 0,5
dl vehnajauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta ja 3 rkl
kaakaojauhetta. Lisää vaahtoon. Paista, kuten vaaleakin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit