Mainokset

Juurestäyte”pasteijat”

Mainokset

Resepti: Juurestäyte”pasteijat”

  • 3 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl yrttisuolaa
  • n.8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • 300 g porkkanaa, palsternakkaa ja selleriä (yhteensä)
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl sipuli
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • 1-2 dl juustoraastetta
    1. Murenna hiiva maidon sekaan kulhossa. Sekoita kunnes hiiva on liuennut
      maitoon ja lisää kananmuna, yrttisuola ja jauhot. Lopuksi lisää rasva.
      Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa reunoista. Pistä liinan alle
      kohoamaan ja aloita täytteen valmistus. Täytteen teko: Kuori ja raasta
      juurekset ja pilko sipulit. Kuumenna juureksia ja sipuleita pannulla
      niin, että ne pehmenevät. Lisää mustapippuri ja basilika. Jäähdytä n.
    2. 0 min. Sekoita juustoraaste seokseen. Kaada kohonnut taikina
      jauhoitetulle pöydälle ja muotoile se pitkäksi tangoksi. Jaa 16 osaan
      ja pyörittele osat palloiksi. Litistä pallot ja kauli ohuiksi
      soikioiksi. Laita noin ruokalusikallinen täytettä keskelle soikiota ja
      nosta toinen reuna toisen päälle, painele sormin kiinni. Rapeamman
      kuoren saa voitelemalla ne vedellä. Paista 225 asteessa 10-15
      minuuttia, niin että niistä tulee kauniin ruskeita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit