Mainokset

Perunarieskat ja juustoiset leipäruukut

Mainokset

Resepti: Perunarieskat ja juustoiset leipäruukut

Ainekset

  • Perunarieskat
  • 500 g keitettyä perunaa tai perunasosetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sormisuolaa
  • Juustoiset leipäruukut
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • 100 g emmental-juustoraastetta
  • 100 g aurajuustoa muruina
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 dl öljyä
  • pinnalle seesamin siemeniä

  1. Perunarieskat Soseuta perunat, lisää loput raaka-aineet ja sekoita
    tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhotetuin käsin 12 leipästä suoraan
    pellille leivinpaperin päälle. Painele haarukalla pintaan reikiä ja
    ripottele pintaan sormisuolaa. Paista 250 asteessa uunissa n. 15
    minuutin ajan. Juustoiset leipäruukut Sekoita hiiva, suola sekä sokeri
    kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta vähitellen sekaan jauhot. Lisää
    lopuksi juustot, basilika sekä öljy. Anna kohota liinan alla 0,5
    tuntia. Jaa taikina käyttämiisi öljyttyihin ja jauhotettuihin
    uuninkestäviin astioihin. Painele taikina ruukunmuotoisten astioiden
    pohjalle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla, ripottele pintaan
    seesaminsiemenet ja paista 200 asteessa uunissa n. 20 minuuttia
    riippuen ruukun paksuudesta ja koosta. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit