Mainokset

Kakkunen resepti

Mainokset

Ainekset
2 kanamunan valkuaista
75 g voisulaa
0,75 dl maitoa
11/2 dl sokeria
11/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Voitele ja leivitä pienehkö uuninkestävä vuoka. Itse käytin Kerman
saven pyöreää vuokaa, sisämitan halk. n. 14 cm., vuoan korkeus hieman
alle 4cm. Myös nelikulamainen Teema vuoka käy.
Laita uuni lämpenemän, uunin lämpötila 175 astetta.
Sulata ja jäähdytä voi. Kun voisula on viileää, lisää maito ja
munanvalkuaiset. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään ja
lisää ne valkuais-, maito -, voiseokseen. Sekoita hyvin. taikina on
valmis, kaada se paistovuokaan.
Paistoaika n. 30 – 45 min. Kakku on valmis kun se on kokonaan hyytynyt
ja paistopinta on kauniin ruskea.
Huom: alkuperäisessä ohjeessa oli paistoaika n. 1/2 tuntia, mutta
minulla keraamisessa astiassa vaati kyllä pidemmän paistoajan.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön ja hillon kanssa.
Reseptin lähde: Tumpelon keittokirja, reseptiä hieman muutettu

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit