Mainokset

Kievin Kanaa resepti

Mainokset

Ainekset
rakuunavoi:
100 g voita
1 kukkura tl rakuunaa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kana:
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
Suola, mustapippuri
1 muna
1 litra öljyä keittämiseen
3 broilerin filepihvejä (luuttomia rintapaloja)
riisi:
riisiä ohjeen mukaan tarvittava määrä
kasvisliemikuutio
Sipuli
currya, suolaa
Ohjeet
Tee ensin voi, sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehu, suola ja
aika reippaasti mustapippuria. Murskaa rakuunaa morttelissa ja lisää
voihin. Laita hyvin sekoitettu maustevoi folioon tai kelmuun, kääri
ohuelle rullalle ja laita pakastimeen.
Nuiji rintafileet ohuiksi isoiksi levyiksi kelmun välissä. Sirottele
kanan päälle suolaa ja pippuria. Jaa pakasteessa ollut voi
kanalevyille, jos tuntuu olevan liikaa säästä myöhempää käyttöä varten.
Kääri kanat tiukkaan pakettiin. Laita kolmelle lautaselle muna yhteen,
vehnäjauhot toiseen ja kolmanteen korppujauhot jotka maustetaan
suolalla ja pippurilla. Pyöritä kanarullaa ensin vehnäjauhoissa, sitten
munassa ja viimeiseksi maustetussa korppujauhossa. Jollet omista
rasvakeitintä, laita kattilaan litra öljyä ja kuumenna se. Laita
kanarullat öljyyn kiehumaan. Kattilaani mahtui 2 rullaa kerrallaan.
Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta kanat talouspaperin päälle
valumaan.
Keitä riisiä lisukkeeksi. Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta lisää
keitinliemeen kasvisliemikuutio, yksi pieni sipuli kuutioituna sekä tl
tai kaksi currya.
Pakkauksessa (500g, pirkka) oli 3 rintafilettä, eli tästä riittää
kolmelle. Jauhoja on vähän ylimitattu, mutta on helpompi työskennellä
kun niitä on reilusti. Makea hillo (tässä viinirypälehillo) ja hedelmät
(purkki)sopivat kanan kanssa.
Alkuperin jostain keittokirjasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit