Mainokset

Kananmaksatoastit

Mainokset

Resepti: Kananmaksatoastit

Ainekset

  • 150 g kananmaksaa
  • 40 g kinkkua tai pekonia
  • nokare voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 sitruunaa
  • 0,5 sipulia
  • 2-3 salvian lehteä
  • raastettua parmesania
  • mustapippuria
  • 200 g broilerinmaksaa
  • 1 sitruunankuori ja mehu
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 porkkana
  • 0,5 nippua persiljaa
  • 1,25 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 laakerinlehti
  • 0,5 tl katajanmarjoja
  • suolaa
  • pippuria

  1. Kuullota sipuli öljyssä suikaloidun kinkun tai pekonin kanssa. Kun
    sipuli on läpikuultavaa, lisää puhdistettu ja paloiteltu maksa.
    Sekoittele aineksia. Kostuta maksanpalaset parilla ruokalusikallisella
    vettä. Kun ne ovat ruskistuneet kauttaaltaan, suolaa ja pippuroi;
    poista salvian lehdet ja soseuta muut ainekset. Sekoita soseeseen
    huolellisesti mutta varovasti voi ja loraus sitruunanmehua. Sivele
    paahtoleivän viipaleet maksatahnalla ja ripottele päälle vielä vähän
    parmesanraastetta. Leikkaa maksat pieniksi kuutioiksi, pane ne kulhoon,
    lisää laakerinlehti ja punaviini. Jätä yöksi marinoitumaan. Hienonna
    sipuli, selleri ja porkkana pieniksi paloiksi. kuumenna öljy pannussa
    ja lisää voi ruskistumaan joukkoon. Keitä kasvikset pehmeiksi pannulla.
    Ota maksa marinadista. Kuivaa. Siivilöi marinadi. Lisää maksanpalat
    kasvisten joukkoon pannuun ja ruskista nopeasti. Lisää tomaattisose ja
    marinadi. keitä miedolla lämmöllä 20 min ja mausta suolalla pippurilla
    ja sitruunanmehulla. Hienonna persilja seokseen ja anna sen jäähtyä.
    Hienonna kaikki kapriksen kanssa hienoksi tehosekoittajassa. Lisää 1
    rkl voita ja mausteita maun mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit