Mainokset

Hirvipaisti ja kastike resepti

Mainokset

Ainekset
1,5 kg hirven paisti
1 dl mustaherukkatäysmehua (sokeroimaton)
1 dl soijaa
3 dl vettä
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 lihaliemikuutiota
4 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
kastike
n.1,5 dl paistin lientä
2 dl ruokakermaa
maizenaa
Ohjeet
Laita kattilaan mustaherukkatäysmehu (sokeroimaton), soija, vesi,
laakerinlehdet, mustapippuri ja lihaliemikuutiot. Paloittele sipuli ja
murskaa valkosipulinkynnet, ja lisää ne kattilaan. Anna seoksen
kiehahtaa. Lisää sen jälkeen hirven paisti, ja anna kiehua kannen alla
lieden keskilämmöllä. Keitä lihaa 45 min. kummaltakin puoleta, eli
yhteensä 1,5 tuntia. Tämän jälkeen nosta kattila liedeltä, ja anna
paistin vetäytyä liemessään 20 minuuttia. Tämän jälkeen siirrä paisti
pois kattilasta, leikkele liha ja peitä foliolla, kunnes ruokailuhetki
koittaa.
Saat maukkaan kastikkeen liemestä seuraavasti: Kaada paistinliemi
sihdin kautta astiaan. Laita kattilaan 2dl ruokakermaa ja lisää
sihdattua paistinlientä maun mukaan (noin 1,5 dl). Kiehauta, ja
suurusta kastike esim. maizenalla. (Huom. lientä jää kastikkeen teosta
yli, joten sen voi pakastaa ja käyttää kastikkeen pohjana myöhemmin,
esim. lihapullien kanssa.)
Resepti on muokattu versio alunperin reseptivihkosesta (muistaakseni
maakunnan makuja tms. eteläpohjalainen reseptikirja) löytämästäni
ohjeesta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit