Mainokset

Kasvis-kaalikääryleet ja appelsiini-lantturaaste

Mainokset

Resepti: Kasvis-kaalikääryleet ja appelsiini-lantturaaste

Ainekset

  • Kasvis-kaalikääryleet:
  • 1 iso valkokaali
  • 100 g vihreitä pakastepapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • peri tippaa tabascoa
  • tilkka öljyä
  • Appelsiini-lantturaaste:
  • 1 pieni lanttu
  • 1 appelsiini
  • 1 dl applesiinimehua
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

  1. Kasvis-kaalikääryleet: Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä
    kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin
  2. 0 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat
    kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet kulhoon.
    Suikaloi porkkana ja purjo. Kuullota suikaleet pehmeiksi öljytilkassa
    ja lisää hienonnetut vihreät pavut. Mausta seos hyvin suolalla,
    pippurilla, rakuunalla ja tabscolla. Lusikoi täytettä kaalin lehdelle,
    käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi.
    Lado kaalikääryleet vuokaan vierekkäin. Valuta kääryleiden päälle
    siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan
    pohjalle vielä 1-2 dl vettä. Paista 170 asteessa noin 40-50 minuuttia.
    Voit valella kääryleitä vuokaan syntyvällä liemellä paiston aikana.
    Kokeile kypsyyttä pistämällä terävällä veitsellä tai haarukalla
    kääryleen läpi. Kun kääryle on kokonaan pehmeä, se on kypsä.
    Appelsiini-lantturaaste: Raasta kuorittu lanttu kulhoon ja lohko
    appelsiinista sen hedelmäliha irti. Paloittele appelsiini raasteen
    joukkoon ja lisää muut raaka-aineet. Sekoita hyvin ja anna maustua
    hetki ennen tarjoilua. Reseptit: Alex Nurmi

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit