Mainokset

Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua

Mainokset

Resepti: Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua

Ainekset

  • Katkarapupasta:
  • 400 g isoja katkaravun pyrstöjä
  • 300 g linguine-pastaa
  • 2 dl kanalientä
  • 4 dl kermaa
  • 2 sitruunaa
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • parmesanjuustoraastetta
  • Suklaakakku:
  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g tomusokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 3 kpl valkuaista
  • 3 kpl keltuaista
  • 1 kpl appelsiinin mehu ja kuori

  1. Katkarapupasta: Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja purista sitruunoiden
    mehu joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää kerma,
    kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Keitä pasta al dente, kaada
    keitinvesin pois ja lisää pastat sitruskastikkeen joukkoon. Raasta
    sitruunan kuori, hienonna ruohosipuli ja sekoita ne joukkoon. Tarkista
    maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kuumenna pannu, lisää nokare
    voita ja paista isot katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla. Mausta
    kevyesti suolalla. Nosta mehukkaat ravut pastan päälle, viimeistele
    parmesaaniraasteella ja nauti hyvän viini kera. Suklaakakku: Sulata
    suklaa, voi ja puolet sokerista kattilassa. Lisää keltuaiset,
    appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina
    tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
    Nostele taikinan joukkoon. Paista annosvuoissa 130 asteessa 25
    minuuttia tai pitkässä leipävuoassa 10-15 minuuttia kauemmin. Jäähdytä
    ja tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit