Mainokset

kuitupitoiset kaurasämpylät resepti

Mainokset

Ainekset
50 g hiivaa
25 g margariinia tai 2 rkl öljyä
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
250 g MAITORAHKAA
3 dl kauraleseitä
n.1,2 l hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
½ dl kuitupitoisia kauraryynejä/leseitä
Ohjeet
Sulata margariini/lisää öljy maitoon, ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhoon ja liota se pienessä määrässä maito nestettä.
Lisää loput nesteestä, suola, sokeri, maitorahka, kauraleseet ja suurin
osa jauhoista.
Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan
pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla, anna kohota
kaksinkertaiseksi 30-45min.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siihen loput jauhoista.
Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi, leivo pyöreitä sämpylöitä ja
kääntele ne kauraryyneissä. Nosta sämpylät voidelluille pelleille ja
kohota leivinliinan alla lähes kaksinkertaisiksi.
Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 225 asteessa, 10-12minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit