Mainokset

Kermainen calvados-omenatorttu

Mainokset

Resepti: Kermainen calvados-omenatorttu

Ainekset

  • VANILJAKREEMI:
  • 3 dl maitoa
  • 10 g voita
  • n. 1 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 cl calvadosta
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • TAIKINA JA TÄYTE:
  • 400 g voitaikinaa
  • 4 kpl isoa Granny Smith -omenaa tai muuta vastaavaa

  1. Vaniljakreemi: Sekoita kaikki aineet kylminä keskenään tasaiseksi.
    Kypsennä seos alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
    Kaaviloi voitaikina noin 5 mm paksuksi levyksi. Ota pyöreällä,
    halkaisijaltaan 10 cm:n muotilla mahdollisimman monta kiekkoa. Levitä
  2. -1,5 rkl kylmää vaniljakreemiä levyjen päälle. Lisää kuoritut ja
    viipaloidut omenat päälle ja paista 180 C uunissa 10-15 minuuttia.
    Kiillota pinta sivelemällä siihen pullasudilla esim. aprikoosihilloa.
    Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Pirskottele tortuille juuri ennen
    tarjoilua hiukkasen calvadosta ja lämmitä tortut uunissa. Muista vielä
    vaniljakastike..NAM!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit