Mainokset

Kermainen muikkukeitto resepti

Mainokset

Ainekset
500 g perattuja tuoreita pikku muikkuja
1 l lapin puikulaperunoita
50-60 g pieniä lanttu/nauriskuutioita
1 kpl Sipuli
5 rkl hyla voita
2 dl hyla kuohukermaa
2 rkl Liperin myllyn täysjyvävehnäjauhoja
suolaa
jauhettua maustepippuria
ruohosipulia
tilliä
Ohjeet
* Kuori ja paloittele puikulaperunat ja lantut .Laita vedellä
täytettyyn kulhoon.
* Kuori ja paloittele sipuli ja laita paistinpannuun 1 rkl voita
sulamaan ja kuullota sipulia hetken aikaa.Siirrä sipulit syrjään.
* Laita 1 rkl voita pannulle ja siirrä muikut hetkeksi hautumaan
voisulassa, mausta samalla jauhetulla maustepippurilla ja suolalla
,lisää vettä niin että muikut juuri ja juuri peittyvät ja kypsennä
kypsiksi miedolla lämmöllä hauduttaen.Ps .Älä hämmennä. Valuta
muikut ja laita lautaselle syrjään.
* Laita vielä 2 rkl voita pannulle ja lisää täysjyvävehnäjauhot ja
kypsennä niitä ruskistamatta.Lisää pannulle hieman vettä ja vatkaa
jauhoseos tasaiseksi ja siirrä teräskattilaan.
* Laita paloitellut perunat , lanttukuutiot ja sipulimurske kattilaan
ja kaada kylmää vettä päälle niin että perunat peittyvät ,hauduta
kannen alla miedolla lämmöllä kypsiksi.Laita ensin lanttukuutiot
kypsymään noin 5-10min. ennenkuin lisäät sipulit ja perunat.
* Kaada lopuksi kuohukerma ja anna hautua hetken aikaa jonka jälkeen
laita muikut perunoiden päälle kattilaan.
* Maista ja lisää suolaa tarpeen vaatiessa ja ripottele tilli-ja
ruohosipulimursketta päälle ja nokare voita ja kansi päälle.Anna
olla hetken vielä levyn jälkilämmöllä.
* Tarjoile muikkukeitto kainuulaisen Pekka Heikkisen
puu-uuniruisleivän kanssa ja nauti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit