Mainokset

Kukkakaalikeitto ja gratinoitu kukkakaali

Mainokset

Resepti: Kukkakaalikeitto ja gratinoitu kukkakaali

Ainekset

  • Kukkakaalikeitto
  • 1 kg kukkakaalia
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa tai kookosmaitoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • Gratinoitu kukkakaali
  • 1 kukkakaali
  • 1 prk kermaviiliä
  • 50 g Aura-juustoa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

  1. Kukkakaalikeitto Poista kukkakaalista lehdet ja puiseva kanta pois ja
    kuori perunat. Paloittele ne kuumaan kattilaan jossa kuullotat niitä
    öljyn tai voin kanssa hetken. Kuori ja silppua sipuli. Lisää joukkoon
    sipulipalat sekä kaikki mausteet. Anna aineiden kuullottua pitkään
    miedolla lämmöllä ja kaada lopuksi liemi kattilaan. Lisää myös vettä
    niin, että kaikki raaka-aineet peittyvät juuri ja juuri. Keitä keitto
    kypsäksi ja lisää lopuksi kerma tai kookosmaito. Anna kiehua hetki ja
    sekoita sauvasekoittimella. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Gratinoitu
    kukkakaali Paloittele kukkakaali nupuiksi ja kiehauta niitä hetki
    suolalla ja etikalla maustetussa vedessä. Siivilöi keitinvesi pois ja
    kaada nuput uunivuokaan. Sekoita kermaviili sekä aurajuusto keskenään
    ja kaada kukkakaalien päälle. Gratinoi uunissa grilli vastusten alla
  2. 25 asteessa 5-10 min ajan. Reseptit: Alex Nurmi

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit