Mainokset

Lihapullat, paahdettuja punajuuria ja perunamuusia

Mainokset

Resepti: Lihapullat, paahdettuja punajuuria ja perunamuusia

Ainekset

  • Lihapullat:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • Paahdetut punajuuret:
  • 6 kpl punajuuria
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia
  • mustapippuria
  • 1 tl kuivattua salviaa

  1. Lihapullat: Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla
    öljytilkassa. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna
    turvota pari minuuttia. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi
    taikinaksi. Jos mahdollista, anna taikinan tekeytyä hetki ja paista
    pannulla koepulla, jotta voi tarkistaa mausteiden määrän. Pyörittele
    taikinasta pullia ja kypsennä joko 200 asteisessa uunissa 10-15
    minuuttia tai voissa paistinpannulla. Paahdetut punajuuret: Kuori ja
    lohko punajuuret. Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa punajuuret,
    voisula, suola, hunaja, salvia sekä pippuri. Kaada voideltuun
    uunivuokaan ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile
    kypsyyttä haarukalla. Tarjoile perunamuusin kanssa. Reseptit: Alex
    Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit