Mainokset

Linnapaisti

Mainokset

Resepti: Linnapaisti

Ainekset

  • n. 1 kg naudan sisäpaistia
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • Keitinliemi:
  • vettä
  • suolaa
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 varsisellerin varsi paloina
  • 1 porkkana lohkoina
  • 6 anjovisfileetä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 piparkakkua muruina
  • 1 laakerinlehti
  • 6 maustepippuria
  • kastike:
  • 6 dl keitinlientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl anjovislientä
  • Suuruste:
  • 2 rkl pehmeää voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

  1. Ota liha huoneenlämpöön kahta tuntia ennen valmistusta. Sido paisti
    sidontanarulla tarvittaessa tasaisen kokoiseksi palaksi. Ruskista
    paisti uunipadassa öljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla. Työnnä
    paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle. Lisää nestettä niin,
    että paisti peittyy. Kerää reikäkauhalla vaahtoa niin kauan, kun sitä
    muodostuu. Lisää liemeen sipulit, juurekset ja mausteet. Keitä paistia
    noin tunti kunnes mittari näyttää 72 astetta. Nosta paisti liemestä ja
    kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon. Siivilöi liemi ja
    keitä kokoon tarvittaessa niin, että lientä on tarvittava määrä
    kastikkeeseen. Lisää liemeen kerma, anjovisliemi ja kiehauta. Valmista
    suurus. Vatkaa voin joukkoon jauhot. Suurusta kastike vatkaamalla
    suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla
    lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku. Viipaloi paisti ja
    valuta kastiketta päälle. Tarjoa paistettujen porkkana- ja
    lanttuviipaleiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit