Mainokset

Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Mainokset

Resepti: Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Ainekset

  • 100 g lohifileetä henkeä kohden
  • 3 kpl raakaa punajuurta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl fenkolia
  • valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • Kylmä smetana- valkoviinikastike
  • 1 1/2 dl smetanaa
  • 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • pieni hienoksi silputtu salottisipuli
  • 1 tl Dijon- sinappia
  • Maldon-suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennepippuria

  1. Keitä hyvin harjatut punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta
    tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä sose. Leikkaa lohifileestä
    ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu ja levitä sille
    puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet seoksesta
    tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja lado päälle
    lohisiivut. Ripottele kevyesti suola ja pippuri pinnalle. Peitä
    lohiviipaleet sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja
    punajuurisose. Peitä vielä kelmulla ja painele kevyesti tiiviiksi. Anna
    maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot, soseet ja
    nosta lohiviipaleet kylmän smetanakastikkeen päälle lautaselle. Kylmä
    smetana- valkoviinikastike: Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna
    maustua hetki ennen tarjoilua.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit