Mainokset

Maa-artisokkapiirakka

Mainokset

Resepti: Maa-artisokkapiirakka

Ainekset

  • pohja:
  • 100 g voita
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • täyte:
  • 500 g kypsiä maa-artisokkia
  • 100 g pinaattia
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl Provencale yrttiseosta
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

  1. Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan
    neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kostutetuin
    käsin voideltuun halkaisijaltaan 24 cm olevaan piirakkavuokaan.
    Kypsennä piirakka pohjaa 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10
    minuuttia. Huuhtele pinaatin lehdet ja poista keskiruoto. Kiehauta
    pinaatit nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Puolita
    kypsät maa-artisokat ja laita esipaistetulle pohjalle. Asettele
    ryöpätty pinaatti artisokkien väliin. Sekoita kananmuna, kermaviili,
    maissijauhot ja mausteet ja tarkista maku. Kaada täyte vuokaan.
    Miedonna uunin lämpö 180 asteeseen ja kypsennä piirakkaa noin 30
    minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja
    nauti raikkaan vihreän salaatin kera lounaalla, alkuruokana tai
    iltapalana. Tämä piirakka on gluteeniton.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit