Mainokset

Maksapasteijaa ja viinirypälehilloketta

Mainokset

Resepti: Maksapasteijaa ja viinirypälehilloketta

  • 500 g jauhettua vasanmaksaa
  • 100 g pehmeää voita
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 palaa vaaleaa leipää kuutioituna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 tl timjamia
  • 4 fileetä anjovista
  • 2 rkl anjovislientä
  • 2 munaa
  • vuoan vuoraukseen:
  • 170 g kylmäsavupekonia viipaleina
    1. Yhdistä leipäkuutiot sekä kerma ja anna turvota. Kuullota öljyssä
      sipulit, timjami. Lisää ne leipä- kermaseokseen. Sekoita joukkoon
      sauvasekoittimella anjovisfileet ja liemi. Sekoita maksan joukkoon
      rivakasti vatkaten pehmeä voi, mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä
      kaikki ainekset keskenään. Vuoraa 1½ l vetoisuudeltaan oleva pitkä tai
      pyöreä kakkuvuoka pekoniviipaleilla. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka
      pekoniviipaleilla. Pane vuoan päälle ensin leivinpaperi ja sen jälkeen
      sulje vuoka tiiviisti alumiinifoliolla. Kypsennä pasteija uunissa 175
      asteessa, vesihauteessa noin 1½ tuntia, kunnes se on kypsää. Anna
      pasteijan vetäytyä seuraavaan päivään. Leikkaa viipaleiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit