Mainokset

Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja

Mainokset

Resepti: Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja

Ainekset

  • Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja vuohenjuustokreemi
  • 2 naurista
  • 3 l vettä
  • 1/4 dl suolaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sormi- tai gourmetsuolaa
  • 5 pyöräytystä mustapippuria
  • 1/2 ruukkua hienonnettua ruohosipulia
  • 1/2 hienonnettua sipulia
  • Lisäksi: salaatinlehtiä
  • Marinoidut kirsikkatomaatit
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • n. 1 l vettä
  • 1/2 dl vaaleaa basamicoa tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Vuohenjuustokreemi
  • 1/2 pkt (à 140g) kuorittua vuohenjuustoa (chévre tai riblaire,
  • esim. Président)
  • 1/4 dl kermaa
  • 1/4 dl valkoviiniä
  • 1/2 ruukkua persiljan rankoja
  • 1/2 ruukkua basilikan rankoja
  • 2-3 timjaminoksaa
  • 1 valkosipulin kynsi

  1. Kun valmistat koko annoksen, aloita tekemällä ensin vuohenjuustokreemi,
    jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Laita kaikki ainekset
    vuohenjuustoa lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta. Siivilöi liemi ja
    lisää se juuston kanssa yleiskoneen kulhoon. Aja tasaiseksi tahnaksi.
    Tässä vaiheessa kreemi voi näyttää löysältä, mutta se paksuuntuu
    jääkaapissa. Anna kreemin olla jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen
    tarjoamista.
  2. Valmistele nauriit: Kiehauta vesi ja suola. Kuori ja viipaloi nauris
    hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla,
    mandoliinilla, juustohöylällä tai raastinraudan viipalointiosalla.
    Laita viipaleet kiehuvaan veteen. Anna veden kiehahtaa uudelleen, ja
    nosta naurisviipaleet heti siivilään ja juoksevan, kylmän veden alle
    tai nosta ne jääveteen, jotta ne eivät kypsy liikaa. Tarkoitus on
    pehmentää rakennetta vain hiukan. Erottele persiljan ja basilikan
    lehdet, ja säästä yrttien rangat vuohenjuustokreemiä varten. Kuumenna
    öljy noin 50 asteeseen; käytä apuna digitaalista paistolämpömittaria.
    Voit myös kokeilla öljyn lämpötilaa sormella: öljy on sopivaa kun se
    tuntuu sormeen hieman lämpimältä. Ole kuitenkin varovainen, sillä öljy
    kuumenee todella nopeasti. Laita yrttien lehdet tehosekoittimeen, ja
    kaada lämmin öljy lehtien päälle. Aja tehosekoitinta noin 2 minuuttia.
    Halutessasi voit siivilöidä yrtinlehdet pois öljyn joukosta tiheän
    siivilän läpi. Ota naurisviipaleet kylmästä vedestä, valuta ne hyvin
    siivilässä. Siirrä viipaleet yrttiöljyyn. Mausta suolalla, pippurilla,
    hienonnetulla ruohosipulilla ja pieniksi kuutoidulla sipulilla. Marinoi
    naurisviipaleita vähintään 15 minuuttia ja enintään 2–3 tuntia.
    Valmista viimeistään tässä vaiheessa vuohenjuustokreemi ja marinoidut
    kirsikkatomaatit. Huomioi, että kreemin tulee tekeytyä vähintään 1
    tunti.
  3. Kalttaa tomaatit: Tee veitsellä pieni viilto tomaatin yläosaan.
    Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Laita tomaatit kiehuvaan veteen 5–10
    sekunniksi tai kunnes kuori näyttää vähän irtoavan. Siirrä tomaatit
    jääveteen tai juoksevan kylmän veden alle. Kuori jäähtyneet tomaatit.
    Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa. Anna liemen levätä muutama
    minuutti, jotta sokeri ja suola ehtivät hieman liueta. Nosta tomaatit
    liemeen 5 minuutiksi, pyöräytä tomaatteja muutaman kerran maustumisen
    aikana. Lisää öljy kulhoon ja anna tomaattien marinoitua vielä 10
    minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Kokoa annokset: valuta naurisviipaleet siivilässä ja säästä tilkka
    marinadia annosten koristelua varten. Asettele naurisviipaleet
    haluamaasi muotoon lautasille. Nosta viereen marinoituja tomaatteja ja
    salaatinlehtiä, esimerkiksi punamangoldia. Pursota vuohenjuustokreemiä
    ja pirskottele nauriiden marinadia koristeeksi ja mausteeksi.
    Ohjeet: Kristian Perkola
    Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
    Kuva: Tuukka Koski

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit