Mainokset

Salvialla maustettu silakka-viikunapizza

Mainokset

Resepti: Salvialla maustettu silakka-viikunapizza

Ainekset

  • 200 g nahallisia silakkafileitä
  • Salviamarinadi
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • 1 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Pizzapohja
  • 10 g tuorehiivaa
  • 1 1/4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • Lisäksi
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (70 g) ilmakuivattua kinkkua
  • 2 viikunaa
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • tuoretta salviaa

  1. Suikaloi silakkafileet pituussuunnassa niin, että saat kapeita,
    sardellimaisia suikaleita. Valmista salviamarinadi: Hienonna
    salvianlehdet. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää silakkafileet
    marinadiin. Tarkista, että marinadi peittää silakat kokonaan. Peitä
    astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta silakat jääkaappiin
    marinoitumaan 1 vuorokaudeksi.
  2. Valmista pizzapohja: Sekoita murennettu hiiva ja 1/4 dl kädenlämpöistä
    vettä kulhossa. Lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Kohota
    esitaikinaa leivinliinan alla 30 minuuttia. Lisää kohotettuun
    esitaikinaan loput vedestä ja jauhoista sekä suola. Vaivaa taikina
    kimmoisaksi, noin 10 minuuttia.
  3. Jos teet 2 pientä pizzaa, jaa taikina 2 osaan. Muotoile taikina
    palloksi ja kohota liinan alla noin 1 tunti. Pane uuni kuumenemaan 275
    asteeseen. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, noin 2–3 minuuttia. Nosta
    taikinapalat leivinpapereille ja kauli ne pyöreiksi ohuiksi levyiksi.
    Reunat voit jättää hieman paksummiksi. Vedä pizzapohjat
    leivinpapereineen uunipellille. Jos valmistat 1 ison pizzan, kauli
    taikina pellin kokoiseksi levyksi. Sommittele pizzapohjan päälle
    salviamarinoituja silakkafileitä, halkaistuja kirsikkatomaatteja,
    ilmakuivattua kinkkua ja viipaloituja viikunoita. Pirskota päälle vielä
    hieman öljyä.
  4. Työnnä pizzat uunin ylätasoon ja laske uunin lämpötila 250 asteeseen.
    Paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pizzat saavat kauniin värin ja
    reunat ovat rapeat. Ripottele valmiin pizzan päälle parmesaanilastuja
    ja tuoretta salviaa. Tarjoa heti.
  5. Vinkki! Tuoreita viikunoita on saatavilla hyvinvarustetuista
    ruokakaupoista ympäri vuoden, mutta syksyllä sesonkiaikaan ne ovat
    herkullisimmillaan. Tuoreet viikunat voi korvata 4–5 kuivatulla
    viikunalla.
    Ohje: Elina Jyväs
    Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
    Kuva: Sami Repo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit