Mainokset

Chili con carne naudan ulkofileestä

Mainokset

Resepti: Chili con carne naudan ulkofileestä

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 4 kpl sipulia pilkottuna
  • 1 kpl vihreä paprika kuutioituna
  • 1 kpl purjoa
  • 2 kpl lehtisellerin vartta tai ½ juuriselleri
  • 1 dl valkoisia papuja ( liota yön yli )
  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 rkl voita
  • chilimausteseosta
  • suolaa
  • öljyä
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • riisiä lisäkkeeksi

  1. Chili con carnen valmistus aloitetaan papumuhennoksesta. Kuori sipuli
    ja valkosipuli sekä leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna
    huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Pese myös paprikat ja
    lehtisellerin varret ja pilko ne pieniksi. Laita kattilaan oliiviöljyä
    ja anna sen kuumentua. Kuullota kaikkia sipuleita hetki öljyssä. Lisää
    tomaattipyree, yön yli liotetut pavut, säilyketomaatit, paprika sekä
    selleri. Mausta muhennos suolalla, pippurilla sekä chilimausteella.
    Sekoittele ainekset mukavasti sekaisin ja anna keitoksen hautua
    miedolla lämmöllä omia aikojaan silloin tällöin sitä sekoitellen.
    Muhennoksen valmistumista odotellessa, laita lisäkeriisi tulemaan. Ota
    naudan ulkofilee ajoissa lämpenemään huoneenlämpöiseksi ja puhdista se
    kalvoista. Leikkaa fileestä ohuita noin 0,5-1 senttimetrin paksuisia
    viipaleita. Sulata pannulla voita ja lisää kaksi halkaistua
    valkosipulin kynttä. Anna voin maustua hetki. Paista lihat nopeasti
    molemmin puolin. Nosta lihat työlaudalle ja mausta ne suolalla ja
    mustapippurilla. Annoksen saa kotonakin juhlavamman näköiseksi jos
    käytät riisin annostelemisessa stanssia eli muottia. Aseta stanssi
    lautaselle haluamallesi paikalle ja täytä se riisillä. Lopuksi muotti
    on helppo nostaa pois riisin ympäriltä. Annostele lautaselle myös
    papumuhennos ja paistetut lihaviipaleet ja koristele valmis annos
    esimerkiksi yrtillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit