Mainokset

Omenapaistos

Mainokset

Resepti: Omenapaistos

Ainekset

  • pohja:
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl mantelia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl kylmää vettä
  • täyte:
  • 500 g kotimaisia omenoita kuutioina
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl voita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl kanelia
  • marenki:
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria

  1. Valmista pohjataikina. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä
    taikinaksi tai hakkaa veitsellä rasva ja jauhot muruiseksi seokseksi ja
    lisää muut ainekset. Muovaa taikina palloksi, pane muovipussiin tai
    kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Kuutioi omenan
    hedelmäliha. Mittaa vesi, sokeri ja omenapalat kattilaan. Anna kiehua
    miedolla lämmöllä, kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Sekoita
    perunajauhot sitruunamehun joukkoon ja kaada kattilaan. Anna kiehahtaa
    nopeasti ja nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä hetken. Lisää joukkoon
    keltuaiset, voi, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita hyvin. Kiehauta täyte
    uudestaan ja anna jäähtyä. Ota taikina jääkaapista puolisen tuntia
    ennen leipomista. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina hieman
    suuremmaksi kuin 25-senttinen piirakkavuoka. Painele vuoan pohjalle ja
    reunoille. Levitä taikinan päälle leivinpaperia ja painele se tiukasti
    etenkin taikinan reunoille. Kaada päälle painoksi esim. riisiä tai
    herneitä. Näin reunat eivät valu paistaessa, vaan jäävät kauniisti
    ylös. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Vaahdota
    huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki. Lisäile sokeria pikkuhiljaa. Jatka
    vatkaamista, kunnes valkuainen on kovaa ja muodostaa teräviä piikkejä.
    Poista paperisuoja piirakkapohjan päältä ja kaada omenaseos vuokaan.
    Lusikoi tai pursota marenki päälle ja kypsennä kymmenisen minuuttia,
    kunnes marengin pinta saa vähän väriä. Vinkki! Kokeile myös karviaisia
    tai luumuja tähän piirakkaan. Jätä silloin kaneli pois.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit