Mainokset

OMENAPIIRAS resepti

Mainokset

Ainekset
Taikina:
250 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita, kylmina kuutioina
60 g hienosokeria
1 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
1 rkl kylmää maitoa
Täyte:
4 kpl punaista omenaa, pienta (kuorittuna ja kota poistettuna)
1 tl kanelia jauheena
2 rkl hienosokeria
Päälle:
n.1 rkl maitoa
demerera sokeria
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Siiviloi kulhoon vehnajauhot ja leivinjauhe. Lisaa joukkoon kylmat
voikuutiot ja nypi taikina sormin, kunnes seos muistuttaa
korppujauhoja.
Sekoita joukkoon sokeri.
3. Tee jauho-voiseoksen keskelle kuoppa ja kaada sitten kuoppaan
keskenaan sekoitetut muna & maito.
Sekoita nopeasti taikinaksi. Muodosta sitten taikinasta pallo ja kaari
pallo kelmuun. Laita jaakaappiin levahtamaan puoleksi tunniksi.
4. Leikkaa taikina kahtia ja anna toisen puoliskon odotella kelmuun
kaarittyna jaakaapissa.
Kauli puoliskosta 20cm kanttiinsa oleva nelio. Laita taikinanelio
uunipellille.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja lado ne sitten taikinalevyn paalle
lomittain riveittain.
Ripottele paalle kaneli ja hienosokeri.
5. Kaulitse sitten toisesta taikinapuoliskosta edellisen kokoinen pala
ja aseta omenoiden paalle kanneksi.
Voitele kansi maidolla ja ripottele paalle demererasokeria (tahan kay
myos hienosokeri).
Paista uunissa 30-40min. tai kunnes taikina on kullanruskeaa ja rapeaa
🙂
Valmis.
Tarjoa vaikka kotitekoisen vaniljakastikkeen kanssa. Ohje loytyy
kastikkeelle poytalaatikostani.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit