Mainokset

Paahtopaistia ja kevätvihanneksia

Mainokset

Resepti: Paahtopaistia ja kevätvihanneksia

Ainekset

  • 1½ – 2 kg naudan paahto-, tai sisäpaistia
  • pippureita maun mukaan
  • 4-6 valkosipulin kynttä
  • 1-2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 dl punaviiniä tai vettä
  • 200 g naattiporkkanoita
  • 200 g naattinauriita
  • 200 g tuoretta vihreää parsaa
  • 200 g uusia perunoita
  • timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • voita
  • tilkka valkoviiniä
  • 1 ruukku rucolaa
  • pecorino-, tai parmesanjuustoa
  • kastike:
  • paistoliemi
  • tilkka kermaa
  • maissijauhoja tai rasvasuurusta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • cayannepippuria

  1. Nosta paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuivaa
    paisti hyvin ja ruskista se kauttaaltaan paistin pannulla niin, että
    lihassyyt sulkeutuvat. Voitele hyvin sopivan kokoinen uunivuoka ja
    laita paisti vuokaan. Hiero lihan pintaan rouhittuja pippureita ja
    murskattua valkosipulia. Voit lorauttaa vuoan pohjalle punaviiniä tai
    vettä niin paisti pysyy paistonaikana mehevämpänä. Laita vuoka
    paisteineen 150 asteiseen uuniin ainakin tunniksi tai kunnes paistin
    sisälämpö on 55-60 astetta. Paistia voi valella vuokaan kertyvällä
    paistoliemellä paiston aikana. Pese perunat, porkkanat ja nauriit sekä
    kuori parsat nupusta tyveen päin. Leikkaa parsan tyvestä puiseva pää
    pois, se ei ruokapöydässä maistu kenellekään. Leikkaa parsat vielä
    keskeltä kahtia. Keitä perunoita suolalla ja voilla maustetussa
    vedessä. Lisää hetken päästä parsat ja nauriit sekä viimeisenä
    naattiporkkanat. Jätä kasviksiin purutuntumaa. Jäähdytä vihannekset
    kylmässä vedessä. Kaada ne sitten siivilään tai lävikköön ja valuta
    niistä vesi pois. Ota tässä välissä paisti uunista, tarkista sisälämpö
    ja lisää pintaan tuoretta hienonnettua timjamia, sinappia sekä
    merisuolaa. Kiedo paisti tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Voit
    laittaa paistin uunin jälkilämpöön vetäytymään ja maustumaan. Siivilöi
    paistoliemi kattilaan. Anna kiehua rauhallisesti kunnes nestemäärä on
    noin puolet alkuperäisestä. Lisää kastikkeeseen hieman kermaa. Suurusta
    kastike maissijauhoilla ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla,
    mustapippurilla ja ripauksella cayennenpippuria. Vihannekset
    viimeistellään seuraavasti. Sulata voi ja lisää joukkoon hienonnettu
    tuore timjami. Pyöräytä kasviksia pannulla ja mausta ne vielä suolalla
    ja pippurilla sekä tilkalla valkoviiniä. Lisää viimeisenä rucola ja
    vuole kasvisten pinnalle voimakkaan makuista juustoa. Leikkaa liha
    ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoile kevätvihannesten ja
    kastikkeen kanssa. Tarjoa loppu paahtopaisti kylmänä leikkeleenä.
    Paahtopaisti säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon verran.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit