Mainokset

Pääsiäismarsipaani resepti ja ruokaohje

Mainokset

* 1,5 dl vettä
* 50 g voita
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 1 kg mantelimassaa
* n.6 dl tomusokeria
*
* Marsipaanimunat:
* 300 g pääsiäismarsipaania
* keltaista karamelliväriä
* tomusokeria
* n.50 g tummaa suklaata
Pääsiäismarsipaani
Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Vatkaa jauhot sekaan ja vatkaa
massaa tehokkaasti puuhaarukalla, kunnes se irtoaa pohjasta ja
reunoista, tulee taikinamöykky. Anna jäähtyä.
Raasta mantelimassa raastinraudalla tai käytä monitoimikonetta. Vaivaa
mantelimassa tomusokerin kanssa kulhossa tai työpöydällä.Jos
mantelimassa on hyvin tuoretta, saattaa tomusokeria kulua arvioitua
enemmän. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi. Säilytä muoviin
käärittynä jääkaapissa.
Annoksesta tulee massaa n. 1.6 kg.
Marsipaanimunat: Värjää marsipaani vaalean keltaiseksi. Rullaa massa
tomusokerilla jauhotetulla alustalla 50 cm:n tangoksi ja leikkaa 2 cm:n
paloiksi.
Tee jokaisesta palasta pallo ja muotoile se toisesta päästä
kapeammaksi, munan muotoiseksi. Laita munat voipaperin päälle
kuivumaan.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kastele munat, kahdella haarukalla kiinni
pitäen, alaosastaan suklaasulassa. Aseta munat suklaapuoli alaspäin
ritilälle jähmettymään. Irroita varovasti alustastaan.
Annoksesta tulee 25 munaa.
Resepti: Pääsiäismarsipaani

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit