Mainokset

Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto

Mainokset

Resepti: Viininlehtikääryleet ja paistettu saganaki-juusto

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • merisuolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 2 tl kuivattua minttua
  • 1 prk suolaliemeen säilöttyjä viininlehtiä
  • 100 g voita
  • 150 g saganaki-vuohenjuustoa (löytyy juustohyllystä
  • Filos-merkkistä)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • oliiviöljyä paistamiseen

  1. Sekoita jauheliha, riisi, hienonnettu sipuli ja mausteet tasaiseksi
    taikinaksi. Huuhtele viininlehdet juoksevan veden alla ennen käyttöä.
    Näin niistä ei tule liian suolaisia. Jos lehden kanta on kova, leikkaa
    se irti. Laita lusikallinen taikinaa jokaiseen viinilehteen ja kääri
    tiukaksi kääryleeksi. Asettele kääryleet uunivuokaan ja pane
    voinokareita kääryleiden päälle. Kaada niin paljon vettä päälle, että
    kääryleet peittyvät. Paista 170 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoile
    sitruunaviipaleiden ja paistetun saganaki-juuston kanssa.
  2. Leikkaa juusto sentin paksuisiksi viipaleiksi, noin 8 palaan. Riko muna
    ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Siivilöi jauhot lautaselle.
    Kääntele juustoviipaleet ensin munassa, sitten jauhoissa. Paista
    juustoviipaleita kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kunnes ovat
    saaneet kauniin värin. Tarjoa juusto sitruunalohkojen ja
    viininlehtikääryleiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

Mainokset
Sivut