Mainokset

Pakastemansikkakeitto resepti

Mainokset

Ainekset
n. ½ l pakastemansikkaa, saa olla sokeroitua
n. 200 g pakaste mansikkasosetta
n 1 l vettä, jotta mansikat peittyy
Suurustamiseen:
½ rkl perunajauhoja, sekoitettuna tilkkaan vettä
ripaus suolaa
Ohjeet
Mansikat saisivat olla mielellään halkaistuna pakastettuja, ja
sokeroituina, eli sokeria lisätty pakastetuotteeseen noin 4 rkl, tai
maun mukaan.
Noin 200g soseena pakastettua mansikkaa lisätään yhdessä kokonaisempien
mansikoiden kanssa kattilaan.
Vettä lisätään niin, että pinnat peittyvät. Saisi olla vähintään
kuitenkin 1 litra vettä.
Altaan keittää, saa poreilla kunnolla. Kun vaahtoa muodostuu pintaan,
niin se kuoritaan pois reikäkauhalla, kansi saisi olla aina välillä
kattilassa. Jotta pakasteet sulavat nopeasti.
Niiden alkaessa sula, voidaan suurustus tehdä pian, koska sinänsä
mansikat sulavat loppuun itsestään.
Suurustukseen käytetään vain pientä määrää vehnäjauhoa, jo ½ rkl
riittää. Se sekoitetaan pieneen vesitilkkaan, jotta voidaan kaataa
ohuena lankana keittoon. Koko ajan sekoitetaan hitaasti.
Kattilaa ei anneta enää kiehuttaa, vaan vain pieni muutama ”kuplahtelu”
riittää. Suolaa laitetaan ripaus, jotta veden maku menee pois. Kansi
nostetaan päälle ja kattila siirretään pois liedeltä. Aivan hetkessä
mansikat ovat kaikki sulia. Ja ne ovat säilyttäneet kauniin värinsä,
koska ei ole kiehutettu yhtään liikaa.
Mansikkakeitto kaadetaan syvään maljaan. Ja voidaan nauttia esim.
riisi-, manna- tai jonkun muun puuron, jopa vellin kera, joko lämpimänä
tai kylmänä.

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit